Blogs

Op deze pagina leest u blogs met onder andere inspiratie voor diverse vaarroutes, bezienswaardigheden, tips voor veilig varen met een sloep, weetjes en informatie over Friesland en Leeuwarden.

blogs

Wat te doen in Leeuwarden

Leeuwarden is in 2018 uitgekozen tot Culturele Hoofdstad van Europa. Benieuwd naar de verschillende bezienswaardigheden in de hoofdstad van Friesland? Wat is de Oldehove nou eigenlijk? En is de Blokhuispoort nog een gevangenis?


vaarroutes

Vaarroutes Bootverhuur Blitsaerd Haven

Bij Bootverhuur Blitsaerd Haven mag u zelf kiezen waar u heen gaat met de sloep. Wij hebben wel 4 mooie vaarroutes voor u uitgezet, waaronder de centrum-route nog is onderverdeeld in 4 stadsdeel routes. Deze routes kunt u ook op de QR-code vinden die in de sloep ligt. Benieuwd naar onze routes?


vaartips

Vaartips voor veilig sloep varen in Leeuwarden en Friesland

Voor het varen met een sloep heeft uw eigenlijk geen ervaring nodig. Het is echter wel verstandig om enkele vaartips, vaarregels en voorrangsregels door te lezen. Wij hebben deze uitgebreid voor uw uitgeschreven!


zonnedek

Zonnedek

Op onze luxe sloepen kunt u een zonnedek maken. Hierop kunt u comfortabel zonnen en heerlijk liggen! Wilt u weten hoe u dit zelf kunt doen?


Boot huren Bonkevaart

Boot huren op de Bonkevaart

Wilt u over de Bonkevaart varen en de Finishboog van de Elfstedentocht bekijken?